19 oC / 8 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2017. Március 30. Zalán

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Kultúra  -  2017. 03. 30. 07:50
Tizenegy iskola 350 diákja mutatta be a Ludas Matyi jeleneteit a Vörösmarty Színházban
 Szerdán este mutatta be a Vörösmarty Színház a Ludas Matyi című darabot, amelynek jeleneteit fehérvári, valamint Fejér megyei általános és középiskolák diákszínpadai adták elő mentori felkészítéssel, Matuz János vezetésével. Tizenegy iskola csoportja adta elő a művet, a fináléba pedig a Vörösmarty Színház művészei is bekapcsolódtak.
Kultúra  -  2017. 03. 29. 15:44
Új irodalmi és kulturális folyóiratot mutatnak be Székesfehérváron
 Jövő hétfőn este a Királykút Emlékházban mutatják be először az induló Dunai Limes című folyóiratot. A rendezvény vendégei Pálinkás István alapító főszerkesztő, Péntek Imre főmunkatárs és a csíkszeredai György Attila író lesznek, az est házigazdája Bakonyi István irodalomtörténész.
Kultúra  -  2017. 03. 29. 13:23
Ismeretterjesztő est mini nyelvleckével, dal- és tánctanulással
A mari kultúrát megismertető programot szerveznek április 6-án, csütörtökön este A Szabad- művelődés Házában. Lesz képekkel, zenével és tánccal színesített előadás, nyelv- és daltanulás, illetve kötetlen beszélgetés. A színes, szórakoztató estet a SAMPO Székesfehérvári Finnbarátok Köre szervezi.
Kultúra  -  2017. 03. 29. 10:53
Május 20-ig látogatható A Döntés kiállítás a Csók István Képtárban
 A múzeum kiállítóhelyei, köztük a Csók István Képtár életében A Döntés messze a leglátogatottabb a kortárs képzőművészeti kiállítások között. A tárlaton hamarosan már a tízezredik látogatót köszönthetik, szerdán délelőtt 10 óráig összesen 9611 ember tekintette meg a különleges atmoszférájú képeket. A kiállítást május 20-ig, a Kortárs Művészeti Fesztivál végéig hosszabbították meg.
Kultúra  -  2017. 03. 29. 08:06
A Szabad Színház lesz a Közéleti és Kulturális Szalon vendége
 Április 3-án 18 órától folytatódik a Közéleti és Kulturális Szalon a Zsolt utcai közösségi házban, ahol a Vox Mirabilis Egyesület szervezésében a Szabad Színház tagjait látják vendégül. A beszélgetőtárs Szabó Miklós Bence lesz. A színház társulata 2014-ben kapta meg a "Pro Cultura Albae Regiae” díjat.
Kultúra  -  2017. 03. 29. 07:53
Újra látható a Barátság Moziban a Csak még egyszer előre
 Április 6-án csütörtökön 18 órakor a Barátság mozi ismét vetíti Burján Zsigmond Csak még egyszer előre! című magyar háborús filmjét, Matus György, Tűzkő Sándor, Szigeti Anna, Barbély Gábor, Szabó Miklós Bence és Balogh Mihály főszereplésével. A produkció egyedülálló abban a tekintetben is, hogy helyi kezdeményezéssel gyártott egész estés film, történelmi dráma nem készült még Magyarországon.
Kultúra  -  2017. 03. 28. 07:43
Képzőművészeti pályázatot hirdet a múzeum a Floralia alkalmából
 A Szent István Király Múzeum képző- művészeti pályázatot hirdet a 41. Floralia tavaszköszöntő ünnep alkalmából. A pályázat célja, hogy a tehetséges alkotók számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson a rendezvényen, a téma: „Az ókori Római Birodalom és Pannonia”. A kiállítandó művek közül kategóriánként a legjobbakat a múzeum művészeti szakemberei választják ki, a leadási határidő: 2017. április 21.
Kultúra  -  2017. 03. 27. 15:16
Ismeretterjesztő film a Szent Koronáról, előadás a rendszerváltásról
  A Szent Koronáról és a koronázási kincsekről szóló, a legújabb kutatási eredményeket ismertető filmet vetítenek március 28-án, kedden este a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A vetítést követő beszélgetésen megismerhetjük a film alkotóit is. Március 29-én, szerdán délután folytatódik a Kodolányi Szabadegyetem a „Kompromisszumos rendszerváltás – 1867” című előadással.
Kultúra  -  2017. 03. 27. 14:23
Új terveiről számolt be a Vörösmarty Színház újraválasztott igazgatója
 A város közgyűlése pénteken újabb öt évre bízta meg Szikora Jánost a Vörösmarty Színház vezetésével. Az újraválasztott színházigazgató három új kezdeményezésről is beszámolt, amit a következő években terveznek megvalósítani. Ezek között van a Molnár Ferenc nemzetközi színházi fesztivál, a művészeti egyetemek országos találkozója és az is, hogy a fiatalok színházává tegyék a Pelikán termet.
Kultúra  -  2017. 03. 27. 11:19
Dr. Vizi László Tamás az Öreghegyi disputában
 Március 28-án, kedden 18 órakor újra disputázhatunk az Öreghegyi Közösségi Házban. Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke mint házigazda ezúttal Dr. Vizi László Tamással beszélget, aki munkájának elismeréseként 2010-ben megkapta a Magyar Felsőoktatásért Emlékplakettet. A beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

Adóiroda

Ügyfélszolgálat

Főépítészi Iroda

Ügyintézés
   Webkamera

Belépés
Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


Hírek