19 oC / 8 oC(koponyeg.hu)
gyengén felhős (várható)
2017. Március 30. Zalán

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés
 
  Közélet  -  2017. 01. 11. 21:36  -  www.szekesfehervar.hu
A Déli összekötő útról tájékoztattak - egyeztetésre hívták az érintett utcákban élőket
  
 A város közlekedésében kiemelt szerepe van annak a Déli összekötő útnak, amelynek megvalósítására az integrált területi program keretében biztosított forrásból lehetősége nyílik Székesfehérvár Önkormányzatának. A tervezés megkezdése előtt lakossági tájékoztatót szerveztek szerda délután a Juharfa, valamint a környező négy utcában élőknek. 
Hosszú évtizedek óta problémát jelent a város közlekedésében a Déli összekötő út hiánya. Számos egyeztetést követően Székesfehérvár Önkormányzata múlt év végén kapta meg a döntést arról, hogy a beruházást európai uniós támogatással megvalósíthatja. A város számára fontos, hogy sikerült megszerezni a fejlesztéshez szükséges 3,3 milliárd forintos forrást.
 
Két útszakasz elkészülte szükséges a déli területek és a többi városrész közötti közvetlen összeköttetés biztosításához – és ezzel a Széchenyi út, valamint a Vasútállomás környéke tehermentesítéséhez. A Mártírok útja – Váralja sor tengely az intermodális közösségi közlekedési központ megvalósításának része, a nemrég meghozott kormányzati döntés pedig a Seregélyesi útra átkötést biztosító szakaszra vonatkozik.
 
A konkrét tervezés megkezdése előtt, legelőször a Juharfa utca, valamint a környező négy utca lakóival szervezett egyeztetést a város polgármestere, a terület önkormányzati képviselője és a közlekedési szakemberek, hiszen az ott élőket érintheti közvetlenül az út megépítése. Szerdán délután közel 50 fő gyűlt össze, hogy megismerje az előkészítési munka fázisait, és a nyomvonalra felvázolt lehetőségeket.
 
A résztvevők számos problémát vetettek fel, féltve az eddigi, megszokott életkörülményeiket. Mint elhangzott: a beruházás során zajvédő fal épül és mindent megtesznek a környező utcákban élők nyugalmának biztosítása érdekében. A lakossági egyeztetés résztvevői abban állapodtak meg, hogy újabb alternatívákat vizsgálnak meg a nyomvonalra vonatkozóan. Az önkormányzat álláspontja szerint fontos, hogy a nagyberuházás megkezdése előtt több variációt is felállítsanak, de a Déli összekötő út megépítése elengedhetetlen a városi közlekedésben, ezért a megítélt forrás és a megvalósítás időpontja nem kerülhet veszélybe. A szakmai anyagok elkészülte után újabb egyeztetést hívnak össze az érintett lakókkal.