18 oC / 3 oC(koponyeg.hu)
derült (várható)
2017. Március 28. Gedeon, Johanna

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés
 
 Kultúra - 2004. 10. 11.
Székesfehérvár története képekben - kiállítás a Városháza aulájában

 Október 15-ig, még megtekinthető Hadnagy Károly leporelló kiállítása a Városháza emeleti aulájában. A kiállítás egy olyan idősor, mely Székesfehérvár kronológiai történetét mutatja be a kezdetektől egészen 2000-ig.

 Könnyen áttekinthető, színes és érdekes a leporelló idősor. Célja, hogy megkönnyítse Székesfehérvár történelmi időszakának eseményinek és történéseinek áttekintését. Lényegretörően fogalmazza meg a legfontosabb történelmi időszakokat. A kiállító kizárólag hiteles forrásokból, leginkább akadémiai tankönyvekből és szakkönyvekből állította össze a Székesfehérvár történelmét felölelő idősorát. Munkájához internetet nem használ, viszont igényesen megtervezett leporellóját számítógéppel tervezi, így van lehetősége egy újabb dimenzió megnyitására, miszerint a szöveg mellett a vizualitást is belecsempészheti munkájába.

 Hadnagy Károly eredetileg térképész, körülbelül három éve kezdte el idősorait készíteni. A jövőben várhatóan mind a 19 megyeszékhelyről elkészülnek majd a hasonló leporelló idősorok, melyeket többek között iskolákban értékesítenek majd.

 


Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása

Adóiroda

Ügyfélszolgálat

Főépítészi Iroda

Ügyintézés
   Webkamera

Belépés
Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


Hírek